ПРОТЕСТ ПРЕД НС: Кой се опита да събори Борисов чрез митинг?

ПРОТЕСТ ПРЕД НС: Кой се опита да събори Борисов чрез митинг?
29.01.2016 / 12:46

От какво са недоволни хората и очаква ли се напрежение?

Протест пред Народното събрание под надслов "Тук сме". Той беше организиран в социалните мрежи, а в навечерието му се чуха предупреждения за възможни безредици. Преди да започне протестът столичните полицаи вече бяха арестували 10 души. Част от тях са били без документи за самоличност, а в други са открити забранени предмети (боксове,полицейски палки и ножове). В края на протеста също имаше задържан.

Противно на очакванията протестът започна спокойно - с патриотични песни и хора. Но и с плътен кордон от полицаи. А исканията бяха различни. Някои настояваха за оставка на цялото правителство, други се обявиха против промените в учебните планове, а трети - за преразглеждането на всички концесии, ревизия на промените в Конституцията, бързо изграждане на оградата по границата ни с Турция и да се отнемат част от депутатските привилегии. Сред протестиращите бяха много и от лицата на февруарските протести.

Протестиращите се дистанцираха от политическа подкрепа. На свечеряване обаче протестиращите станаха по малко, но не и напрежението. И се изправиха буквално срещу полицейския кордон пред парламента.

Организатори на протеста че нямат нищо общо с „Протестна мрежа”, „Ранобудните студенти” и със „Сила”. Отрекоха и да им се плаща, за да излязат на улицата. Организацията на Боян Расате „Български национален съюз” също е сред от организаторите на протеста.

 

 

Материала е взет от: http://novanews.novatv.bg
 
 

Copyright © 2008-2020 Сдружение "Св. Георги Победоносец" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев