ТИХОМИР НЕДЯЛКОВ Е НОМИНАЦИЯ НОМЕР 1 ЗА НАГРАДАТА НА СДРУЖЕНИЕ "СВЕТИ ГЕОРГИ ПОБЕДОНОСЕЦ"

TIHOMIR-NEDIALKOV
09.12.2017 / 09:03

НОМИНАЦИЯ №1 ТИХОМИР НЕДЯЛКОВ

Tехнологичен директор и стратегически консултант с дългогодишен опит в областта на ИТ мениджмънта. Работил е в международни компании в Европа и САЩ.

Работи в Сидни, Австралия, като стратегически ИТ консултант на компании от различни области като финанси, наука и електронна търговия.

Роден и израснал в Сливен, Тихомир Недялков завършва с отличие елитната Природо-математическа гимназия "Добри Чинтулов". Като ученик печели множество местни и национални награди по информатика, информационни технологии и физика.

През 2015 година г-н Недялков е първият българин, който печели престижната международна стипендия Schoolof IT Scholarship от университета в Сидни,Австралия, където завършва магистратура по IT Management и защитава с отличие специализация в областта на изследване на структури от данни.

От 2016 година Тихомир Недялков е стратегически консултант и ментор на най-голямото ежегодно компютърно състезание в Австралия, GovHack с повече от 3,000 участници. През 2017 година един от отборите, с които той работи, печели първи места в 5 регионални категории.

Г-н Недялков е активен участник в клубове Toastmasters International по дебати и публично слово, където ежегодно печели първи места в множество категории.

Тихомир Недялков членува в Ротари клуб Сидни, където активно работи по най-големия проектна клуба за набиране на $4 000 000 за ваксиниране на 100000 деца в страни от Океания.

През 2005 и 2006 година г-н Недялков е организатор на технологична конференция OpenFest в Сливен. OpenFest e най-голямата българска конференция, посветена на свободната култура, свободния софтуер и софтуера с отворен код.

От 2005 година насам Тихомир Недялков продължава активно да подпомага развитието на талантливи ученици в областта на информатиката и математиката. В резултат на неговата помощ и съвети множество ученици печелят различни национални и международни награди, като повечето от тях продължават успешното си развитие в сферата на информатиката и информационните технологии. С цел да подпомага развитието на млади таланти в родния си град Сливен, през 2015 г-н Недялков учредява стипендия „Недялков” за показани изключителни интереси в областта на информатиката и математиката.

Стипендия на името на г-н Недялков се дава ежегодно и първи носител е Васил Николов, ученик от 8 клас в Природо-математическа гимназия " Добри Чинтулов" за показани високи успехи в областта на информатиката и математиката.

Тихомир Недялков е спомоществувател и на редица местни инициативи.

Амбициите на Тихомир Недялков са да продължава да помага на талантливи деца,защото според него начинът, по който възпитаваме децата днес е начинът, по който възпитаваме идните поколения.

 
 

Copyright © 2008-2020 Сдружение "Св. Георги Победоносец" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев