СТАНКА ИВАНОВА Е НОМИНАЦИЯ НОМЕР 3 ЗА НАГРАДАТА НА СДРУЖЕНИЕ "СВЕТИ ГЕОРГИ ПОБЕДОНОСЕЦ"

STANKA-IVANOVA
09.12.2017 / 09:18

НОМИНАЦИЯ №3 СТАНКА ИВАНОВА

Човек творец, изградил се във времето и доказал се хореограф в Сливенска област. Кариерата и започва през 1978 година в тогавашния Държавен ансамбъл за народни песни и танци - Сливен, като танцьор-балетист. Три години по-късно, през 1981 година ръководи танцов състав в читалището на село Ковачите, като продължава работата си в Държавен ансамбъл за народни песни и танци - Сливен.

През 2001 г. става главен художествен ръководител на Детски фолклорен ансамбъл „Българче”, в който продължава до момента своята дейност и творчество. През 2005 година се издига с творчески заложби, като хореограф на вече Ансамбъл за народни песни и танци "Сливен", с тогавашен директор на ансамбъла Тодор Кръстев.

През 2008 година създава Младежки танцов състав „Браво” с главен ръководител Иван Добрев, като целта на създаването на състава е опознаване на българския фолклор и издигане на младежи от 15 годишна възраст на професионално ниво. Създава също и клуб „Хоро” за изучаване на автентични и традиционни за България хора от различни възрастови групи.

Зад гърба си има множество изяви на сцена в България и чужбина, като танцьор-балетист. Като хореограф на Детски фолклорен ансамбъл „Българче” и Младежки танцов ансамбъл „Браво”, има множество изяви в Сливен, областта и в чужбина, като представят достойно българското творчество и град Сливен в Китай, Южна Корея, Мексико, Испания, Португалия, Турция, Гърция, Унгария, Чехия и др.

Създател на много танци, които са в репертоара на Детски фолклорен ансамбъл „Българче” и Младежки танцов състав „Браво”, както и на много автентични концерти и концерт-спектакли, изнесени в Сливен.

 
 

Copyright © 2008-2021 Сдружение "Св. Георги Победоносец" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев