ПРЕПЪЛНЕНА ЗАЛА, 6 000 ГЛАСУВАЛИ И ДВАМА НОСИТЕЛИ НА НАГРАДАТА НА "СВЕТИ ГЕОРГИ ПОБЕДОНОСЕЦ"

svgeorgi-nagrada
15.12.2017 / 09:48

Сдружение "Свети Георги Победоносец" - Сливен, връчи снощи за четвърта поредна година награди на достойни наши съграждани. Ресторант "Асеновец" се оказа тесен да побере всички съмишленици, обединени от каузата да превърнат Сливен в по-добро място. Сред гостите, посрещнати с националния трибагреник и с хляб и сол, както повелява българската традиция, имаше хора на различна възраст, с разнообразни професии и всякакви политически убеждения.

За трите номинации - Тихомир Недялков, Магдалена Данчева и Станка Иванова, гласуваха над 6 000 сливналии от цял свят. Наградите бяха връчени от общинските съветници от ГС "Свети Георги Победонсец" Момчил Пантелеев и Стефан Христов и председателят на сдружението Дорислав Господинов.

Заради малката разлика в гласовете, тази година за пръв път бяха определени двама победители - хореографът Станка Иванова и IT-специалистът Тихомир Недялков. Той не успя да пристигне от Австралия, където живее, и отличието получи неговата майка. Тя призна, че синът й държи на видно място в дома си в Сидни снимка на Сливен, своя фотография пред ПМГ и цитат на Константин Константинов за нашия град.

Станка Иванова сподели развълнувана, че това е първа номинация за човек от нейната гилдия в Сливен.

Юристката Магдалена Данчева, първи подгласник на победителите, благодари за признанието и припомни битките в полза на Сливен, които през годините е водила, и в много от които е била заедно с Момчил Пантелеев и Стефан Христов.

Шефът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” комисар Владимир Демирев получи награда за адекватните действия на огнеборците при потушаване на големия летен пожар край Сливен. Отличието бе връчено от Георги Балулов от Сдружение "Свети Георги Победоносец".

Алпинистът Атанас Скатов, миналогодишен носител на голямата награда на сдружението, също се включи в церемонията. "През последните 25 години нашият град върви само надолу. В Сдружение "Свети Георги Победоносец" аз открих едни хора, с които виждам, че можем да работим за Сливен и да вървим напред. Радвам се, че сме се събрали толкова много съмишленици тази вечер. Надявам се догодина да сме още повече, а след две години да напълним театъра или зала "Сливен" - каза той.

Вечерта приключи с благотворителен базар и набиране на средства за довършване на храм "Свети Георги" на Бармук баир. А гостите си обещаха да се видят отново на мъжкото хоро в Новоселска река на Богоявление /6 януари/, което се организира всяка година от Гражданско сдружение "Свети Георги Победоносец".

Още снимки от новината

svgeorgi-ivanova
svgeorgi-magi
svgeorgi-demirev
svgeorgi-posreshtane
svgeorgi-zala

 

 
 

Copyright © 2008-2021 Сдружение "Св. Георги Победоносец" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев