МЪЖКОТО ХОРО, ОРГАНИЗИРАНО ОТ "СВЕТИ ГЕОРГИ ПОБЕДОНОСЕЦ", СЕ ПРЕВЪРНА В НЕЗАБРАВИМ ПРАЗНИК ЗА СЛИВЕН

мъжкохоро1
07.01.2018 / 20:38

Четвъртото издание на мъжкото хоро, организирано от Гражданско сдружение "Свети Георги Победоносец", се превърна в истински празник за Сливен. Близо 1 000 души, много от които с народни носии, се събраха на Богоявление край новия мост на Новоселска река.

Топлото време и почивният ден допринесоха допълнително за големия празник. Той започна с литургия, продължи с освещаване на бойните знамена и литийно шествие, съпроводено от военния оркестър.

На фона на гърмежа на истинско черешово топче и едновремешни пищови, отец Силвестър отслужи водосвет и хвърли Кръста в забентените води на Новоселска река. Сред многото желаещи да го извадят, най-бърз се оказа 38-годишният сливналия Димо Димов.

Последва и голямата атракция - мъжкото хоро, което влезе с развети знамена във водата. В него се включиха близо 50 сливналии, сред които и няколко малки момченца. Със знаме в ръка, към родолюбците-ентусиасти се присъедини и отец Силвестър.

По-късно хорото продължи и на брега, а хората сякаш не искаха да се разотидат. Всички присъствали със сигурност ще запомнят 6 януари 2018 година.

Управителният съвет на ГС "Свети Георги Победоносец" благодари на всички сливналии за участието в незабравимия празник.

Надяваме се догодина да има още повече хора - както сред зрителите, така и на мъжкото хоро!

Още снимки от новината

мъжкохоро2
мъжкохоро3
мъжкохоро1
мъжкохоро5
мъжкохоро6
мъжкохоро1

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Сдружение "Св. Георги Победоносец" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев