ГС „СВЕТИ ГЕОРГИ ПОБЕДОНОСЕЦ“ ДАРИ ЗНАМЕНА НА СЛИВЕНСКИ ДЕТСКИ ГРАДИНИ

Знаме - "Божур"
23.02.2018 / 15:17

Гражданско сдружение "Свети Георги Победоносец" - Сливен, дари знамена – реплики на знамето на Ботевата чета, на децата от детските градини „Божур“ и „Еделвайс". Поводът е предстоящият национален празник Освобождението на България 3 март.

Знамето на ДГ „Еделвайс“ ще бъде поставено в специално изградения възрожденски кът.

В ЦДГ "Божур" децата от клуб "Млади възрожденци" организираха викторина с въпроси и отговори за българските революционери. Малките възрожденци избраха свой знаменосец и обещаха да продължават да обогатяват знанията си за славната българска история.

Благодарим на учителите, които са подготвили децата с интересни факти от живота на нашите национални герои - Левски, Христо Ботев, Добри Чинтулов и др. За нас беше гордост да дарим везани знамена с инициалите на детските градини и надпис "Свобода или смърт".

Поздравяваме екипите на двете детски градини за положения труд да възпитат най-малките жители на Сливен в дух на родолюбие и уважение към делата на предците ни.

Призоваваме, ако има други детски градини в Сливен, които не притежават такива знамена и искат да получат, да се свържат с нас на фейсбук страницата на Гражданско сдружение „Свети Георги Победоносец“ - Сливен.

Още снимки от новината

Знаме - "Еделвайс"

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Сдружение "Св. Георги Победоносец" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев