МОМЧИЛ ПАНТЕЛЕЕВ: ОБЩИНАТА Е СЪУЧАСТНИК В РАЗДАВАНЕ НА ПАРИ И ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАНЕ НА ГРУПА ЛИЦА

Момчил Пантелеев
31.08.2018 / 09:02

Момчил Пантелеев, общински съветник от Гражданско сдружение "Свети Георги Победоносец" обвини общинската администрация, че не зачита мнението на местния парламент и се превръща в съучастник при раздаването на пари и облагодетелстването на група лица. Ето какво каза той при дебатите на сесията, преди съветниците да гласуват общината да кандидатства по проект за близо 900 000 лв., насочен към ромите в нашия град: Искам да изкажа възмущението си от това, че общинската администрация категорично не зачита мнението на общинския съвет.

Понеже пред нас е отново предложение, което категорично беше отхвърлено на предишната сесия, за да не губя много времето на колегите си, ще заявя, че моето изказване е същото, като това от миналата сесия. Предложението е същото, изказването ми е същото. Само искам да кажа, че съм абсолютно против общината да се превръща в съучастник в облагодетелстването на определена група със средства от европейските програми. Имам предвид общината с името си да бъде бенефициент по този проект, по който ще раздаде пари на нейните партньори, които са несъстоятелни с работата си. И това може да се провери съвсем лесно като се видят резултатите от всички тези програми, които всички тези хора са изпълнявали до сега и какъв е процентът на интеграция.

Има нещо друго притеснително и то се проявява като някаква тенденция за нашия общински съвет. Всички помним едно емблематично решение, което бяхме взели и после под определен натиск беше категорично отменено. Говоря за концесията, ако някой се чуди. Не стана ясно кое наложи промяната в мнението на колегите.

Въпросът е кое сега ще наложи промяната в мисленето на тези хора, които съм почти сигурен, че ще приемат това предложение. Сега разбирам, че са проведени спешни телефонни нощни разговори, които са изменили мисленето на колегите общински съветници. Нека някой да дойде и да каже какво са си говорили вчера по телефоните, защото на мен никой не ми се е обадил. Може би и аз щях да си променя мнението, може пък ние да не сме прави...

 
 

Copyright © 2008-2020 Сдружение "Св. Георги Победоносец" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев